11 ting, du ikke vidste om edderkoppen

Vi har i Danmark cirka 550 arter af edderkopper, og det er et dyr, som splitter vandene, da nogen absolut afskyr dem og direkte bange for dem, hvor andre er iskolde overfor dem. Men vi kan alle godt blive enige om, at edderkoppen er et meget fascinerede dyr på rigtig mange punkter. De er forskellige i mønster, farver, størrelser og levemåde. Men der er alligevel nogle ting, som vil overraske dig:

 1. Vidste du, at den jagtedderkoppen, som er en af de normale edderkopper, vi har i Danmark, ikke bare kan løbe hurtigt, men den kan også springe?
 2. Vidste du, at edderkopper har små hår på deres ben, som de bruger til at smage, høre og lugte med?
 3. Vidste du, at edderkoppers blod er gennemsigtigt inde i kroppen, men når det kommer i kontakt med luften, bliver det blåt?
 4. Vidste du, at det eneste sted, hvor der ikke lever edderkopper, er på Antarktis?
 5. Vidste du, at alle edderkopper i Danmark er giftige, men deres gift, er ikke stærk nok, til at slå et menneske ihjel?
 6. Vidste du, at nogle hunedderkopper æder hanedderkoppen, efter de har haft sex?
 7. Vidste du, at hvis edderkoppens silkespind var så tykt som en kuglepen, så ville det kunne stoppe et jumbojet.
 8. Vidste du, at hvis edderkoppen mister en kropsdel, som et ben eller en gift-klo, så vil den automatisk vokse ud igen.
 9. Vidste du, at vi har en edderkop der ligner en mariehøne? – Den hedder sjovt nok, mariehøneedderkoppen, og er en af de smukkeste edderkopper vi har i Danmark.
 10. Vidste du, at de fleste edderkopper lever af insekter, men nogle arter kan også godt lide at spise småfisk, såsom hundestejler. Men også haletudser og salamandere kan stå på menuen for en edderkop, hvis den er kvik og hurigt nok.
 11. Vidste du, at du kan finde ud af mere om edderkopper i Danmark på husoghaveguide.dk ?