Billige og gode vaniljestænger

Vanilje er en af de mest populære smagsvarianter i verden. Den bruges til at smage alt fra is til yoghurt og endda i kaffen som sirup! Vanillin er det vigtigste stof, der giver vanilje, sin karakteristiske duft. Ordet “vanilje” stammer fra et mexicansk-spansk ord, der betyder “lille bælg”. Der findes mange varianter af vaniljekorn, men Bourbon vaniljekorn anses generelt for at være de bedste, fordi de har en højere koncentration af vanillin end andre varianter.

Vaniljesmag fra orkideplanter

En anden måde at få vaniljesmag på er ved at bruge vaniljeekstrakt. Vaniljeekstrakt (og/eller pulver) er fremstillet af frø og bælg af en orkideplante, Vanilla planifolia. Der findes mange forskellige sorter af denne plante, men de stammer alle fra Mexico, hvor den blev opdaget første gang. De bedste bønner kommer fra Madagaskar samt fraøen Réunion i Det Indiske Ocean.

Vaniljeekstrakt og vaniljesukker kan begge fremstilles af en vaniljestang, men det tager ca. seks måneder at fremstille et kilo ægte ekstrakt eller pulver i henhold til EU-reglerne (bemærk, at dette ikke gælder for imiterede ekstrakter eller pulvere).

Vanilje i bagning

Vanilje er en ingrediens, som indgår i rigtig mange opskrifter, både inde for muffins, kager, syltning osv. Der findes mange forskellige Vaniljeprodukter, både som vaniljestænger, pulver, ekstrakt, aroma og pasta. Det bedste du kan bruge i dine kager, er vanilje fra vaniljestænger, hvor man skraber vaniljekornene ud af stangen. Gourmet vaniljestænger fås i en pakke af 5 vaniljestænger, som har en super høj kvalitet. Du kan bruge vaniljestænger både til bagning og desserter, kun fantasien og dine smagsløg, sætter sine grænser for, hvor du kan tilsætte vanilje. Vanilje bruges også som smagsgiver til is, yoghurt og mange andre desserter.

Forskellen på vaniljesukker og vaniljekorn

Vaniljesukker er fremstillet af granuleret sukker blandet med vaniljekorn. Det giver en dejlig og diskret smag til kagen, som du også kan bruge i kaffe eller te. Vaniljestænger er lidt dyre, men de holder evigt! Mange mennesker elsker at bruge dem på deres desserter, fordi det smager mere intenst og lækkert!