Lækre opskrifter til årets nytårsmenu

Om få måneder står nytårsaften atter for døren. Til nytårsaften hører der sig altid en lækker og velsmagende til. Der findes mange forskellige gode og lækre opskrifter til årets nytårsmenu. Du kan eksempelvis eksperimentere med lækker hummer, forskellige supper og dejlige desserter. Læs med herunder og få en masse inspiration til lækre opskrifter til årets nytårsmenu. Måske vil du blive overrasket over, hvor mange lækre nytårsmenuer, der findes.

Hummer – i alle størrelser, former og farver

En af de mest populære elementer i en nytårsmenu er hummer. Hummer er enormt delikat, og kan tilberedes og laves på mange forskellige mange. En af de mest populære måder at tilberede hummer til nytår på er gratineret hummer – herunder eksempelvis jomfruhummerhaler. Hummer er let at spise, og har en frisk smag og konsistens, der smelter let på tungen. Hummer er desuden tit på nytårsmenuen, da den er let at eksperimentere med. Du kan smide mange forskellige krydderier efter hummeren, og der vil med sikkerhed komme et let måltid ud af det. Nytårsmenuen med hummer kan eksempelvis bestå af enten skaldyrssalat, jomfruhummerhale, hummer-hotdogs, gratineret hummer og meget andet. Prøv dig frem med din næste nytårsmenu.

Farverig og delikat suppe

For rigtigt mange hører der sig en delikat suppe med til nytårsmenuen. Ønsker du ikke at servere hummerkød, men i stedet suppe, kan du kokkerere en lækker skaldyrssuppe. Ikke nok med at hummer-og skaldyrssuppe smager enormt lækkert, så har det også en smuk og indbydende farve. Den indbydende farve kan passe helt perfekt ind på nytårsbordet, som med sikkerhed er pyntet flot og farverigt. Er du ikke til fiskesuppe, kan du sætte andre supper på nytårsmenuen. Du kan eksempelvis prøve dig frem med jordskokkesuppe, ærtesuppe og fersken suppe. Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til at have farverig og delikat suppe på nytårsmenuen.

Sød og smagfuld dessert

Nytårsmenuen afsluttes selvfølgelig altid med en smagfuld og smuk dessert. Der findes mange forskellige former for nytårsdesserter, og det kan derfor også være en smule svært at vælge, hvilken man ønsker at have på menukortet. Udover kransekage, er en af de mest populære nytårsdesserter lækker brownie med is og friske bær. Dette er en klassisk og traditionel dessert, som er let at lave allerede inden gæsterne kommer. Derudover kan du lave forskellige former for panna cotta, forskellige former for fromage og måske endda en lækker tærte. Det er helt op til dig at vælge din næste nytårsdessert.