Webhoteller og domæner – Bliv klogere på det her

Når man gerne vil have sin egen hjemmeside, så er det også vigtigt, at den kommer online. Det kan være en blog, webshop eller noget helt trejde. Det vigtigste er, at den kommer på nettet, så den kan findes af andre. Jo flere besøgende man har, jo mere populær, og effektiv vil hjemmesiden blive i sidste ende. Men for at den kan komme på nettet, så den kan få besøgende, kræver det, at den bliver hostet af et webhotel.

Vælg det rette webhotel

Der findes flere forskellige webhoteller at vælge i mellem, og det kan være svært at finde ud af hvilket man skal vælge. Et af de mest populære er Simply og unoeuro, som tilbydere forskellige pakker, som er bedst egnet til netop din hjemmeside. Få et overblik over webhoteller i Danmark ved at klikke på denne side.

En hjemmeside, som bliver fyldt med tekst og billeder, optager data, også kaldes fro lagring, hos nogle webhotels. Hvilken pakke du skal vælge, kommer an på, hvad du skal bruge hjemmesiden til. Er det bare en blog, som ikke skal kunne noget særligt, kan du nøjes med den billigste og mindste pakke, som tilbydes. Men hvis du har i tankerne, at der skal være store og fyldige billeder på hjemmesiden, som opkræver meget data, så skal du sørge for at vælge en pakke med en høj data.

Hvad er et domæne?

Et domæne er et unikt navn til din hjemmeside. Det er altså de ord/bogstaver, som man skal skrive u URL-linje i browseren, for at finde helt til netop din hjemmeside. Som starter med www. Og slutter på .dk (eller andre bogstaver).

Domænet er en slags genvej til en bestemt IP-adresse, og det kræver at hele hjemmesiden er online, for at den kan findes.

Det kan være svært at finde på et unikt og godt domænenavn til sin hjemmeside, for det skal være noget catchy, noget, som giver mening, som er let at huske, og som man kan stave til.